Reference

Obisk vrtnarstva Schmidt je pri nas postala že kar nekakšna tradicija, saj k njim zahajamo že več kot desetletje, in sicer pred vsako veliko nočjo, ko naveličani zimske sivine, snega, megle in vlage hrepenimo po barvno usklajenih cvetličnih koritih, ki se bodo vso pomlad in dolgo poletje ponašali na naših balkonih in okenskih policah. S pravo nestrpnostjo in pričakovanjem se torej odpravimo k Schmidtovim, ki nas vsako leto znova presenetijo s svojimi odličnimi predlogi in barvnimi kombinacijami.

                                                           družina Škofic

 

                                                                     ***

 

Ko sem se prvič oglasila v Vrtnarstvu Schmidt, nisem imela prav nikakršnega znanja niti izkušenj z rožami, kako ravnati z njimi, kako jih negovati in katero sorto izbrati. Povsem nevedna sem se torej odpravila v njihov vrtni center, kjer me kljub moji negotovosti in nevednosti niso gledali nič začudeno in postrani. Nasprotno, s svojo sproščenostjo in priljudnostjo so mi povsem odvzeli strah pred gojenjem rož, mi velikodušno pomagali z nasveti in prvi dve sezoni priskočili na pomoč celo pri presajanju. Danes sem presajanja, zalivanja in izbiranja rož povsem vešča, za neprecenljivo znanje in potrpežljivost pa gre vsa zahvala prav Schmidtovim. So mnogo več kot zgolj vrtnarji in trgovci, saj znajo človeku pomagati, prisluhniti in mu vliti samozavest.

                                                           gospa Kristina

 

                                                                     ***

 

Pred leti, ko sem zapustila svoj rojstni kraj in se preselila v tujino, so doma ostali moji starši, h katerim sem se rada in pogosto vračala in so skrbeli za družinski grob. Takrat nisem nikoli premišljevala, v kakšni zagati se bom znašla, ko nekoč tudi mojih staršev več ne bo. Ko se je to zgodilo, sem malo povprašala naokoli, če morda kdo ve za koga, ki bi bil pripravljen oskrbovati naš grob, zasaditi sezonsko cvetje, ga poleti zalivati in grob tu in tam očistiti. Vsi po vrsti so odkimavali in se čudili za tedanje pojme mojim nenavadnim zamislim, saj na podeželju pred leti ni bilo v navadi, da bi kdo tuj skrbel za grob. Takrat so me mojih skrbi rešili Schmidtovi, pri katerih sem naročila oskrbo groba. Skoraj petnajst let je že tega, moj grob pa je vedno kot iz škatlice, in sicer ne glede na to, kako pogosto uspem priti v Slovenijo.

                                                              gospa Ana

 

                                                                     ***

 

Ko smo si pred dobrima dvema letoma uresničili dolgoletno željo in končno dokončali obstoječo hišo, smo se znašli pred novim projektom, to je ureditev vrta in okolice. Vsak, ki se je kdaj lotil gradnje hiše prav dobro ve, kako zadovoljni smo sicer s svojim novim domovanjem, ve pa tudi, kako utrujeni smo, izčrpani in brez domišljije, delo pa še vedno kar preži na nas na vseh vogalih. Sosed, katerega vrt daleč naokoli slovi kot eden najlepše urejenih, nam je svetoval, da se obrnemo na Vrtnarstvo Schmidt. Ko sta gospod Vlado in gospa Stanka prišla k nam na ogled okolice in prisluhniti našim željam, s soprogo sploh nisva bila več izgubljena. Želje sta nama dobesedno prebrala iz oči in pripravila zasnovo, ki nama je takoj bila všeč. Ta je podžgala tudi najino domišljijo in z njuno pomočjo imava danes čudovito domovanje, kjer sva enako sproščena tako znotraj kot zunaj. Vsakomur priporočam, da se pred načrtovanjem vrta in okolice vsekakor posvetuje z njima, saj sta res strokovnjaka na svojem področju.

                                                         zakonca Podgorelec

 

                                                                      ***

 

K Schmidtovim v vrtnarstvo sem zavil po tem, ko sem že dvakrat dal položiti travno rušo in posejati travo in je slednja vsakokrat postala rjava. Vsi so mi govorili, da razlog tiči v naši osojni legi zelenice in preveliki vlagi, zato sem že resno razmišljal o tem, da bom enostavno položil tlakovce in se tako odrekel zelenemu raju. Pri Schmidtovih so me prepričali naj poskusim znova in tokrat rušo tudi redno prezračujem. Upošteval sem nasvet in tako odslej uživamo v zelenem koščku narave pred domačo hišo.

                                                           gospod Gorazd

 

                                                                      ***