Vigred je prišla...

…in z njo čas, ko se po dolgi, hladni, vlažni in mračni zimi prebudimo iz svojega zimskega sna, v katerem se je vsa narava skupaj z nami spokojno in tiho potopila vase, počivala, sanjala o pomladi in si nabirala novih moči, ki jih bo zdaj še kako potrebovala. Tako kot drži, da seme v sebi skriva plod, tako drži, da je od pomladi, kalitve, brstenja in cvetenja odvisno vse leto, pri sadnem drevju kot tudi mnogih drugih plodovih pa celo žetev, ki jo obeta jesen.

 

Če smo se pozimi dobro spočili, nam tudi pomladanska utrujenost ne bo prišla do živega, in če smo jeseni pravilno in dobro zaščitili svoje rastline in vrt ter se dodobra pripravili na pomlad, bomo njene lepote zdaj lahko užili z veliko žlico.

 

Kaj je lepšega od pogleda na sadno drevje, ki se golo ob prvih sončnih žarkih odene najprej v bledo zeleno, nato pa vse bolj in bolj zeleni, dokler se ne prikažejo popki, ki se v junijski rosi končno razpočijo in se pobahajo v svojem novem barvnem cvetočem odevalu? Kateri trenutek je bolj posvečen od tistega, ko smo priča rojstvu in opazujemo rast in cvetenje razposajenih tulipanov in nežnih narcis v domačem vrtu? Pojdimo v gozd in občudujmo zvončke, trobentice in žafran, kako silijo iz zemlje, se obračajo k soncu in plešejo tvist v taktih pomladne sapice. In kaj še počnemo spomladi?

 

Polni zanosa, pričakovanja in poleta se lotimo pomladanskega čiščenja, prezračimo stanovanje in hišo, jo morda celo prenovimo, obesimo nove zavese, si kupimo nove lončnice, iz kleti in garaže prinesemo cvetlična korita, ki kar hrepenijo po novi in sveži vsebini... Nestrpno čakamo prve šparglje, jagode in takoj zatem češnje, in medtem ko se stapljamo s poživljajočimi okusi, se nam že cedijo sline ob misli na poletno vlaganje in vkuhavanje.

 

Daljši dnevi nas vabijo na plano, kjer zorijo misli, kako preživeti dolge in vroče poletne noči in kako si popestriti življenje z novo cvetlično ali zeleno pravljico. Zato zavijemo v vrtni center Schmidt, se naužijemo pomladanskega razgleda in znova vstanemo v pisano, prešerno življenje.

 

 

Za svetovanje in naročila smo dosegljivi:
od ponedeljka do petka od 8h do 18h  pokličite nas na : 041 685 676 ali pišite