Jesen je čas…

…ko si privoščimo sproščen sprehod po živopisnem in dišečem gozdu, nabiramo gobe, si privoščimo kostanj, občudujemo zaklade narave in jo opazujemo, kako se počasi pripravlja, da leže k zasluženemu počitku. Obenem pa je tudi čas, ko začnemo premišljevati o tem, kaj ji lahko vrnemo na pomlad.

 

Zato je jesen tudi tisti čas, ko se za vrtnarje pravo delo šele začne: začetek jeseni pri nas namreč ne oznanja le 23.09., rojstni dan astronomske jeseni, temveč zlasti strumne sadike sadnega drevja in okrasnih rastlin, ki po tem, ko smo jih skrbno vzgojili in negovali, nestrpno čakajo, da jih posadimo tja, kjer želimo, da se spomladi pokažejo v vsem svojem razkošju. Je tudi čas, ko moramo rastline, občutljive na mraz, primerno in pravočasno zaščiti, povezati, da jih ne bi polomil ali usločil sneg, pokriti, da jih ne bi načela pozeba, in ko je treba urediti njihovo neposredno okolico ter pograbiti listje, v kupih katerega rade prezimijo bolezenske klice in škodljivci.

 

Prav tako se jeseni spominjamo preminulih in še pogosteje in z večjo vnemo obiskujemo ter urejamo grobove, skrbno izbiramo ikebane, aranžmaje in ostalo cvetje, s katerim obeležujemo mesta zadnjega počitka, slavimo življenje in pomnimo grenkobo slovesa…Z jesenjo zaključujemo ciklus rasti in se pripravljamo na novega, in tudi zato je jeseni pravi čas za skrben premislek o tem, kaj naj bi krasilo naše vrtove, okenske police, stanovanja ali grobove spomladi. Še nimate vrta, vendar ga načrtujete? Ste se preselili in potrebujete svetovanje pri zasajanju in urejanju svojega novega domovanja? Potrebujete pomoč pri urejanju groba? Želite morda le popestriti videz svoje hiše z novo nove živo mejo, trato in rožnimi grmi? Si že od nekdaj želite zasaditi drevo, vendar ne veste, kako?

 

Za vse v življenju pride čas in zdaj je na vrsti jesen. Zato smo na stežaj odprli svoja vrata in vas vabimo, da raziščete našo spletno stran, nas osebno obiščete, se odločite za osebno svetovanje in si na pomlad uresničite vse dehteče sanje, ki so vzniknile jeseni in bodo brstele vso zimo.

 

Za svetovanje in naročila smo dosegljivi:
od ponedeljka do petka od 8h do 18h  pokličite nas na : 041 685 676 ali pišite